Khamis, 12 Ogos 2010

I MISS THIS MOMENT @ KPTM IPOH !! TERbaikkk Yookkk .. :P





Ok hari nie aku nk cerita pasa kenangan aku kat KPTM ..
taw x apa 2 KPTM ??
KOLEJ POLITEK MARA ...
Kos apa kat sana ??
MULTIMEDIA ....
aku penah belajar kat sana setengah sem ja ..
mesti korang tny kan knp stengah sem ja ??
HA .. sebab aku dpat kos yang lbh bst ..
Kos apa ??
Ha .. kos KOMUNIKASI la ..
hoho ...
aku suka kos nie sebab aku nk jd cm arwah abah aku ..
nk jd WARTAWAN ??
hihihi ..
aku nk ikut jejak langkah cm dia ..
:) ..
ok2 .. smbung cta pasal kptm nie ..
fst masa aku jejak kakai kat sana .. 
ya ampun .. cm xcya ja aku dpt lagi smbung stdy n aku terpksa berjauhan gn family aku ..
huhu ,, tp nk wat cmna ?? dah belajar kan ??
Fst msa msuk daftar .. aku tgk gilak ramai org .. n mcm2 ragam pon ada ?? huhu ...
Masa aku p daftar 2 aku tgk ramai gilak yng hnsem2 .. hihi ..
gedikss ja kn ??
:P ..


Bla dah setel hal kat kolej ..
aku gn mama aku n adik aku gerak p hostel aku ..
hostel aku kat GUNUNG RAPAT SETIA ??
taw knp nama tmpat 2 gunung rapat setia ??
HA .. sebab gunung 2semua rapat2 ??
AHAHAAHHA ...


Bila dah smpai ... 
aku gn mama pon p la daftar mik kunci blik .. n ada sorang kak nie tnjuk kan bilik aku kat na ??
aku pon p la bwak beg aku yng berat "GEDABAK " 2 masuk blik ..
Bila aku msuk ja blik 2 .. aku rasa sesak nafas cz taw knp ??
Ha .. blik dia bapak punya ramai .. ahaaha ..
20 org 1 blik ?? fuuuhhh .... haha .. mmg padat arr ...
tp 2 ceq xmaw mik taw !! haha ..
aku pon p la tmpah katil .. letak barang apa semua ..
haha ... dah dpat katil .. 1 ja aku xpuas ati ??
taw knp ??
Sebab aku dapat katil atas ?? HAHA ...
aku  XNK .. haha .. yelah .. taw  xknp ?? aku kan bdn "COMEY " ?? haha ..
takut la katil 2 jd apa2 kan ?? haha ..
nk xnk aku terpksa la tima jgk ?? haha ..


Bila dah stel semua .. mama aku pon nk blik dah ..
aku gn family aku pon tumpang org ..
naseb baik ada kwan arwah babah aku tue org ipoh ... so dia taw la nk bwak aku n dia taw la kolej aku kat mna ??
p/s .. THANKS PAKCIK RADHI .. JASAMU AKN KU KENANG ..
:) ..


Aku mmg sedeh ar ,, mama nk blik dah kan ? yelah nie lah x pertama aku berjauhan gn mama ..
:( ..
nagis jgk lah aku kn ?? yelah .. ksian mama tngal gn adik aku gn no 3 tue ja ..
THANKS MAMA ..
LOV U ..
:) ..


Bila mama pon dah balik .. tngala la aku gn budak2 blik aku ..
kat katil bwah aku nie ada la mak dia gn adik dia .. hihi ..
mak dia pon snyum kat aku .. aku pon senyum la kat dia lik ..
aku pon wat la ramah ckit ?? haha ..
aku tgur ank dia ..
nama ank dia NUR NATASYA ERNA BIN HASAAN ..
pnggil tasha ja .. 
HA ! dia la org petama aku knl dlm blik 2 ..
pas2 mai la minah gebu yang sorg nie ..
haha ..
nama  dia FAIZURA ROSLAN ..
mula2 aku tgk budak nie baikk ja .. haha ..
dia yang mai tgur aku gn Tasha nie .. 
Dia mai knl kan diri dia ..
Dia kata pngil ja nma dia 5 (FAI) .. haha ..
aku pon senang ckit nk ingt nama dia ??
hoho .. dah ada 2 org kwan nie .. hihihi ..
aku pon org dah mai tegur .. wat ramah la kn ?? hihi ..
bila aku gn dia dah knl .. kmi pon mula la sembang2 .. 
bila dah dok sekali nie .. amboii aihh .. cm dah lama knl ??
HAHA ..
kmi mmg 1 kpala arr .. hihi ..


Aku gn sha gn 5 pon sembang pny sembang ...
aku sha gn 5 tny la .. spa la yng dok kat katil bwah gn aku nie kan ?? haha ...
dok sat dia mai arr .. hihi ..
mai2 aku tgk ..
perhh .. haah .. comey gila budak nie .. haha .. 
dia xtgur aku pon ..
gn sha pon x .. gn 5 pon x ??
dia diam ja .. hihi .. aku la yng tegur dia .. hiiihi ..
aku kata .. "HAI .. u budak katil bwah i ka ?? " haha ..
dia kata yup2 .. aku pon xpala .. aku pon wat la ramah .. haha ..
aku pon knl kan diri aku gn dia .. 
Dia pon knl kan diri dia kat aku .. hihi ..
Nama dia ATIRAH RAZALI ..
pngil dia RARA ja .. hoho ..
dia nie budak N9 .. 
kira dia ni budak nogori la nie .. haha ..
cntik arr ..
aku budak utara gn sha .. 5 lak budak JB ..
RARA pulak budak N9 ?? mmg ada mcm2 loghat bahasa ar .. hihihi ..
mula2 rara nie pemalu gla .. haha .. org ajk mkn skali pon dia ckp "eh xpala .. mkn la dlu " .. haha .. wat malu2 lak kn ? ihihihi .. 
aku taw dia cm xbesa g gn kami .. bila dah seharian kami dlm blik 2.. baru la kami  taw yng kami nie semua mmg 1 kpala arr .. hihi .
yng bst nya aku gn rara kna share almari .. almari aku gn dia sebelah2 ?? ihiihi ..
5 gn sha .. hoho ..


Bila kami nie da  knl .. mkn sekali .. mandi sekali .. kami cm dah bst frenzz .. hihi ..
pas2 mai la sorg minah EMO nie .. haha ...
budak ats katil tasha .. hihi .
Nma dia LOQ .. haha .. 
dia nie budak Phang .. mula2 aku tgk dia nie mmg kurus kering n gila emo arr dia nie .. haha ..
aku mmg xleh lupa tradmark Loq .. " ALAMAK " !! haah .. lawk arr depa nie .. hihi ..
aku arr rapat loq nie .. hikhikhik ..
aku lah org fst yng taw dia smoke ..
aku mula2 xsngka la yg dia nie smoke ??
tp dia kta dia dah cuba nk bnti .. tp susah la ?? aku nk kata pa lagi ??
aku jz boleh bg semangat jelah ?? hihi ..
bila dah lama dia dok smoke ..
budak blik aku semua taw yang dia nie smoke ??
budak blik aku pon ok ja .. sporting ja?? 
depa cm xkisah la klw loq nie nk smoke ka emo ka ??
ok ja bagi depa ?? hihi ..


Loq nie umoq dia tua dr kmi ..
umoq dia 21 ?? haha .. kira dia nie pngkat kakak la ?? hihi ..
tp dia kta xpyh la nk pngil kak nie .. pngil ja loq ?? hoho .
kmi pon ok je la .. hihi ..
Bila aku .. tasha .. rara .. loq n 5 dah knl .. set !
cukuplah geng aku .. hiihihi ..
kami cm BFF ...


Bila kami dah knl n dah rapat ..
baru la kmi taw yang kami nie semua kaki shoping ?? haha ...
ha !  baru la bst kan ? hiihihi .
aku ingt lagi tasha .. dia mmg xpenh guna makeup .. haha ...
aku pon bwak dia p WATSON .. p bli barag make .. hihi .. 
dia bli yng asas dulu .. bli yng asas pon apa nk wat ??
rm 95 inggit gk arr ?? hihi ..
xpala sha .. nk bljar pkai makeup pny pasal noh ?? hoho ..
:)) ..


Yang rara n 5 nie dok gila baju gn kasut .. huh ! 
depa nie mmg antu arr .. gila shoping cm esok xnk kua dah ?? haha ..
gilak ! .. tgk 2 nk .. tgk nie nak ?? haha ..
nk mkn xdak duit ? ha ... mngelpong mulut ?? haha ..
aku mmg xleh lupa la gn pngai diorg nie ...
Kami p kolej pon sekali .. mkn pon sekali .. jmp kat kafe ..
mmg bst la .. kami pon ada la knl gk gn budak2 lain .. ada mcm2 la pngai depa nie .. hiihi ..


Masa aku kat kptm .. aku ada la kwn baik laki nie ..
nama dia ZIKRI ZAINI ..
haha .. 
aku mmg knl pon mmat sengal nie .. haha ..
au pnh 1 2syen gn dia dlu .. hiihi ..
aku gn dia 1 kmpulan time orentasi dulu ?? hohohoho ..
cm bngangja .. aku tny dia budak penang ka ??
dia ckp xx .. dia budak kl ??
aku pon cm mlu arr kan ?? salh org ?? haha ..
nk jdkan cta .. 
group aku kna tulis maklumat diri untuk group .. aku tgk nama dia mmg btl la buda aku knl kat tmpat 2syen aku 2 !! ahaha ..
wat troookkk !! haha ..
bjet ja dok kl ka?? haha ..
siot ja . huh !


Bila aku dh knl dia .. aku rasa aku ada gng la .. cz senang la jd papa2 dia ada ...
nk blik nti pon senang .. ada dia .. haha .. aku gn zkri nie mmg dah jd BFF la .. cz aku gn dia mmg dok share masalah dia .. ada hal gn marka mai cri aku ?? haha ..
Aku pnh blik penang gn dia .. haha .. gila lwak .. dah la dok dlm bus sebelah aku ..
gn dok cta masalh dia gn marka dia ?? naik rimas aku ?? hiihi ..


Hari2 aku .. ada kwan2 aku yng aku syg .. budak rumet aku pon gila2 pny ?? haha ..
ada budak klntan .. budak kl .. budak jb .. cm2 la . hihihi ...
aku mmg syg gilak kat depa?? hihi ..
depa mmg baik n mmg sporting la .. syg lah korang .. hihi ..


Aku mmg xleh lupa la bila hp aku hilang kat MEDAN GOPENG ..
hp aku hilang aku xpasti la hilang katt na ?
Sama ada hilang kat MD or hilang dlam cab ?? hihi ..
blur jap .. hoho ..
time 2 aku gn rara arr .. kuar g shoping kat IP ..
Ipoh Prade .. hiihi ..
bila aku dah smpai kat MD ..  aku baru sedar hp aku hilang ..
aku patah blik dr MD p IP .. huhu ..
mmg gila kan ?? haha ...
bila aku tnggu pny tnggu .. hp aku mmg dah xdak arr ...
rara arr pujuk aku .. dia mmg dah gelabah arr cz aku dr td dok ngs ja ?? haha ..
aku mmg nsg non  stop la .. huhuhuhu ...


Bila aku smpai ja hostel .. apa lagi .. rumet aku tny arr knp nagis ? rara pon cta la .. 
aku pon dok nagis xhabis2 g nie .. pulon btl .. haha ..
aku nagis mmg xsedar apa la .. 
aku rasa aku dah kna "BNDA 2 " .. taw kn pa ?? huhuhu ..
pas2 rumet aku bca yasin arr kat aku ..
bla dah bca yasin .. depa bagi mndi aku ?? haha ... aku mm xleh lpa la ..
apa yang aku ingat .. 
Loq arr .. mmg truk arr pjuk aku ..
daku ingt g dia kta kat aku ..
"ika !!! jgn ngs la .. hp leh bli baru la .. ika syg loq x ?? jgn la wat loq cmnie " ..
huhuhu ..
aku mmg dah xingat apa dah ?? huhuhu ..
pas2 mber baik aku gk ..
Eida .. budak tganu ...
Dia pon ngs gak time aku kna bnda2 ..
dari c2 aku nmpk ynag budak blik aku mmg care kan aku ..
diorg mmg jaga la aku ..
takut aku jd papa2 kan ??
siap g taw zikri lagi ??
ahaha ..
hampeh ! haha ..
gtaw dia wat apa ??
bukan leh tolong pon ?? hahaha ..
ngek ja ..


Esok 2 bila aku dah sedar .. dorg cm hapy ja .. cz aku pas kna bca yasin 2 .. aku tdo xbgun dah ?? haha ..
Bila aku dah jaga diorg bli mkn la .. tny ok ke x la? hiihi ..
pas2 diorg cta arr kat aku yng apa jd kat aku ?? haha ,,
lwak2 ..
bila aku gdr aku pon mlu doe ! haha ..
thnks la korang jaga aku time 2..
aku mmg xleh lupa la apa yang korang wat kat aku ..


Hmmmmmmmmm ............ cta pny la cta .. hahaha .. jari aku pon dah nk lenguh dah .. xlarat nk taip dah ?? hoho ..
tp xpa .. pas stel aku pyn cta nie .. nk p ltak pala n lena arr .. tnggu lagi ?? haha ..
k2 .. kita smbung cta kita k ??


Msa bergerak cepat gila .. huhuhu ..
smpai la 1 ari aku dpat kol dr kolej aku tmpat aku blajar now ..
Aku pon xtaw nk pilih yng mana 1 ??
nk p or x ??
cz aku syg n aku mmg dah selesa kat kptm 2 ..
ati aku mmg kat sana ..
n aku syg nk tingal nk tngal mber2 aku nie ..
yelah .. aku gn diorg dah penah hdup hapy n sdeh sekali .. mmg sedeh arr ..
aku pon balik umah .. bncang gn mama ..
mama kata tukar la .. gpon aku dok sna duit pkai byk .. hmmmm ...
nk xnk aku terpksa la ..
Bila aku dah blik ipoh ..
aku gtaw budak2 blik yng aku nk pndah .. diorang mmg xbg arr ...
yelah .. aku kan mulut byk ??
ktua dom depa lak 2 ??
haha ..
aku pon mmg berat ati la nk tngl depa ..
syg ..
:(


walau mcm mna pon .. aku terpksa la pndah .. aku pon blik penang ..
aku blik ipoh gn kzen aku .. g ambik brang2 aku ..
mmg sdehh arr .. 
:( ..
bila aku dah blik .. aku tgk bilik aku dah berubah ...
diorg dah kmas blik .. dah kmas n dah cntik pon ....
tp nk wat cmna ?? myb aku xdak jodoh nk dok lama gn depa ..
aku mmg nagis arrr ..
tmbah2 eida arr .. dia nie mmg rapat gn aku ..
wlwpun aku ada sha .. rara .. 5 .. n loq ..
tp eida lagi phm aku .. hihi ..


Aku ckp .. nti ada msa aku dtg la ipoh ?
sedeh sgt nk tngal diorg ..
cz aku mmg dah selesa gn diorg ..
nie pic aku gn depa time last aku gn depa ..
kenangan yang aku ada gn korang mmg xkan aku lupa la ..


4 all my frens at KPTM .. 
hope u all hapy n sukses la ye ..
remember me k ??
syg korang ketat2 ..
muahhcxxxx ..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan